понеделник, 30 май 2022 г.

Letin Mengo представя бюджетен електрически хеч модел с цена от 5 800$

Китайската марка Letin известна в миналото като Levdeo, който придоби и марката Yema представя компактен, градски електрически задвижван модел, който освен в страната ще се предлага и на пазарите в Камбоджа, Южна Корея, Перу, Панама и Бразилия. Letin Mengo е проектиран от Pininfarina и с дължина от 3.62 метра и междуосие от 2.44 метра, предлага достатъчно място за четири човека и багажник с обем от 425 литра. 

Видно е, че моделът е бюджетен, като това го доказва и простият интериор с минималистичен дизайн с цифров инструментален панел пред водача и тъчскрийн дисплей за мултимедията, чрез който се управляват и функциите на климатичната инсталация. В най-високата си спецификация, медията работи с 5G свързаност, а на борда място намират и редица асистенти подпомагащи шофирането. Базовият модел стартира с цена от 5 800 долара, но за версията с голям пробег и високо оборудване марката иска минимум 9 000 долара. 

За задвижване Letin Mengo, разчита на електромотор с мощност 48 к.с., а желязо-сулфатната батерия с капацитет от 11.5 кВтч., осигурява пробег от 130 км/ч. Налични са и версии с батерии от 17.3 и 29 квТч., които предлагат автономност от 185 и дори 300 км. При всички случаи обаче максималната скорост е ограничена на 100 км/ч. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар