сряда, 2 март 2022 г.

Polestar O2 Concept снабден с автономен дрон

По всичко личи, че първият електрически кабриолет ще бъде представен от китайците или по-точно тези от BYD, които в момента тестват прототипи на открита версия на модела BYD Han с четири места и твърд - сгъваем покрив. Днес обаче, друга китайска марка ни представя своето виждане за кабрио модел, представен като концепция наречена Polestar O2. Това, което знаем от плановете на марката е, че до 2025г., подобен модел не се очаква в нейното портфолио, което означава, че ще трябва да изчакаме поне още 4 години, за да видим производствената версия на концепцията показана днес. 

Според информацията Polestar O2 Concept е тясно свързан с Polestar Precept Concept и използва същата технологична платформа. Дизайна е разработен от екипа на марката базиран в Англия и демонстрира бъдещият облик на моделите на марката. Концепцията предлага 2+2 места и сложен механизъм за сгъваемият, твърд покрив, който се прибира в задната част на купето и го превръща в спортен електрически роудстър или поне така твърди дизайнерът Максимилиан Мисони. Ясно е, че голямо внимание е обърнато на аеродинамиката, която е от особено значение за електрически задвижваните модели. Зад предните колела са интегрирани въздушни отвори, които отвеждат въздушният поток образувал се в калниците, а задните светлини са проектирани така, че да намаляват турболенцията зад автомобила по време на движение. 


Ясно е, че интериора предлага минималистична, технологична обстановка с цифров инструментален панел пред водача и 15-инчов портретно ориентиран дисплей на централната конзола, но по-интересен е факта, че за направата на всички меки компоненти е използван рециклиран полиестер, който е основа и за лепилото, пяната и 3D плетените декоративни елементи. За капак зад задната седалка на Polestar O2 Concept е интегриран автономен дрон, който може да следва автомобила при скорост до 90 км/ч. и да прави записи, но ще е по-полезен в случай на задръствания, като ще предава реална картина на обстановката далеч напред. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар