сряда, 15 декември 2021 г.

Lexus RZ 450e Concept в серийно производство от 2022г.

 След представянето на 15-те концептуални автомобила едновременно от Toyota и Lexus, започваме да представяме всяка една от тях по отделно, като започваме с тези на Lexus. По време на брифинга за стратегиите на двете компании стана ясно, че до 2030 година марката ще стане с изцяло електрическа гама в Европа, а до края на 2035 година и в останалата част на света. Това означава, че всякакви спекулации относно водородното бъдеще трябва да се игнорират, което между другото се отнася и за Toyota. 


Първият концептуален модел с който ще се запознаем е може би най-близко до серийно производство, а премиерата на серийната версия е зад ъгъла. Става въпрос за електрическият SUV  наречен - RZ, който развива визията на концепцията Lexus LF-Z Electrified. Lexus BZ ще бъде технически идентичен с представените наскоро Toyota bZ4X и Subaru Solterra и най-вероятно постепенно ще замести Lexus NX, чието ново поколение бе представено едва преди няколко месеца.

Имайки предвид, че производствената версия на Lexus BZ ще споделя техниката от Toyota и Subaru означава, че моделът на Lexus ще разполага с новата технология за управление на предните колела без твърда връзка между тях и волана и разбира се наличието на два електромотора задвижващи съответно предния и задния мост. говори се и за автономна шофиране от 3-то ниво, което ще стане една от задължителните опции, която марката ще предлага в своите електрически модели от 2023 година. Очаква се още серийната версия на Lexus RZ да разполага с мощност по-голяма от 214 к.с. и батерия осигуряваща автономия от поне 500 км. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар