понеделник, 19 юли 2021 г.

Новото поколение на Toyota Aqua ще се предлага само в Япония

 Предлаганата от 10 години, предимно в Япония и Малайзия - Toyota Prius C / Aqua, сега получава своя наследник. Компанията за сега няма намерения да продължава да предлага хибридният модел извън границите на Япония, а това от своя страна е предпоставка за повишаване на имиджа на компактният модел. Това веднага става ясно от по-елегантният дизайн с който разполага хибридният хеч и по-висококачествените материали използвани за изработката на интериора. новото поколение е базирано върху удължена версия на платформа от Toyota Yaris


Както до сега под капака на Toyota Aqua, място ще намира 1.5 литров, 3-цилиндров, бензинов мотор куплиран с електромотор, чиято обща мощност подавана към колелата е вече близо 130 к.с. Трансмисията при всички случаи е CVT. Новост за модела е версията със задвижване на четирите колела наречено E-Four, като за целта на задният мост е позициониран маломощен електромотор с мощност от едва 6.к.с., който се включва сами при потегляне на хлъзгави настилки. Срещу доплащане клиентите ще могат да поръчат своите модели с иновативната и компактна никел-водородна, би-полярна батерия с мощност от 5Ah, която в случая замества и акумулатора. Според производителят при внимателно шофиране, водача може да бъде възнаграден с разход от 2.8л/100 км.


Интериора предлага цифров инструментален панел пред водача и серийна 10.2-инчова, мултимедийна система. На борда място намира най-новият пакет за подпомагане на шофирането, който намира място и в моделите на Lexus. Той включва системи и асистенти подпомагащи шофирането, като: адаптивен круиз контрол, асистент за поддържане движението в пътната лента, сензор за разпознаване на пътни знаци, сензор за обекти в сляпата зона на водача, активен асистент за паркиране и камера за заден ход. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар