сряда, 18 ноември 2020 г.

Infiniti отново представя купеобразен SUV под името - QX55

 Преди около 20 години, японската марка направи бум със своята FX серия и реално положи основа на ренесанса на SUV, като показа, че те могат да бъдат значително по-атрактивни и забавни за шофиране. В течение на времето обаче, като че ли марката започна да предлага по-консервативни модели и не смее да прави експерименти. Това е на път да се промени с представеният късно снощи модел наречен QX55. Както може и да се досетите, моделът е базиран на Infiniti QX50, но разполага с по-спортно ориентиран към младите хора дизайн със скосена линия в задната си част.


Връзката с моделното семейство на QX50, се вижда най-ясно в интериора, който до голяма степен е идентичен, което е леко разочароващо, тъй като там е необходима спешна промяна за да бъде в крак с времето. Пред водача наблюдаваме класически инструментален панел, а на централната конзола място намират двата дисплей за инфотайнмънт системата и навигацията, чиито размери са съответно 7 и 8-инча. Естествено на борда място ще намират всички налични системи и асистенти за подпомагане на шофирането и безопасност, а срещу доплащане ще бъде налична и системата за автономно шофиране от 2-ро ниво - ProPilot Assist.


Под капака място намира познатият - 2.0 литров, турбо бензинов агрегат с променлива компресия, чиято мощност възлиза на 268к.с. Серийно в САЩ, той е куплиран с CVT трансмисия предаваща движението към четирите колела, до като в на останалите пазари тази система се предлага срещу доплащане. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар