четвъртък, 2 юли 2020 г.

JAC представя нова версия на модела S4

Китайската марка, която е собственост на VW, представя по-модерна алтернатива на представеният преди две години JAC S4. Новата версия носи името JAC Jiayue X4 и разполага със съвсем нов дизайн, насочен към младите клиенти на марката. За сега не е ясно дали двата модела ще се произвеждат успоредно, но след като Volkswagen придоби 75%, от акциите на JAC, до сегашната версия може да бъде убита поради слабият интерес към нея.
За задвижване Х4 ще разчита на познатият - 1.5 литров, турбо бензинов мотор, който обаче ще бъде куплиран само и единствено с CVT трансмисия. Налична ще бъде и електрическа версия на модела снабдена с 55 кВтч. батерия и електромотор с мощност 150к.с. Обявената автономия на модела е 420км. Теглото от 1650кг., няма да пречи на електрическата версия  E-JS4 да ускорява до 100км/ч. от място за 7.5 секунди.
В интериора промени няма, като базовото ниво на оборудване ще предлага пълен ел. пакет, мултимедия, кожен салон без ключов достъп, старт и стоп на автомобила и др. Срещу доплащане обаче са налични: климатроник, цифров инструментален панел пред водача, панорамен покрив, кожен салон с ел. предни седалки, камера за заден ход, система за предотвратяване на удар и сензор за обекти в сляпата зона на водача. Новата версия на JAC S4 ще се предлага и извън границите на Китай, като цените в различните държави ще варира около 13-14 000 евра. В Европа, този модел няма да е достъпен, но ще се експортира на пазарите в Южна Америка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар