понеделник, 1 юни 2020 г.

Volkswagen придобива до 75%, от акциите на JAC

От последните доклади става ясно, че Volkswagen е придобила 75%, от акциите на китайският концерн - JAC, като за целта е инвестирала 2.1 милиарда евро. Явно всички наложени санкции от дизелгейт не са повлияли значително на финансовото състояние на марката, което позволява да атакува агресивно китайският пазар. Целта на немците е в близко бъдеще да продават около 1.5 млн. електрически и хибридни автомобила годишно само на китайският пазар, като част от вложения капитал отива за придобиването и на 26%, от Gouxsuan High-Tech, която е един от водещите производители на батерии в Китай. Освен това, двете марки ще представят 5 изцяло нови електрически модела до края на 2025 година, които ще бъдат произвеждани в изцяло нов завод построен в близост до централата в град Хефей.
Този факт не е голяма изненада, тъй като от известно време немската компания участва активно в развитието на модели като: JAC Jiayue A5JAC SOL E20X  и JAC Jiayue X7
Тази информация от своя страна ни кара да мислим, че немците са изоставили плановете за построяването на нов завод в Европа, сред които кандидати бяха Турция, България, Сърбия и Румъния. 
Китайското, държавно акционерно дружество е създадено през 1964 година и е базирано в  Хефей, провинция Анхуей. Концерна е сред 10-те най-големи китайски производители на автомобили и продава около 500 000 автомобила годишно, като освен това предлага на пазара камиони, автобуси и селскостопанска техника. Компанията има развойни центрове в Италия и Япония и има тесни връзки с американският производител на камиони и двигатели - Navistar. Продуктите на JAC, се изнасят на пазарите в Африка, Южна Америка, Виетнам, Мексико,  където има и завод, Филипините и Иран.





Няма коментари:

Публикуване на коментар