петък, 27 септември 2019 г.

JAC J7 / Jiayue A5 разработен съвместно с Volkswagen

Китайската марка представя нов седан под името Jiayue A5, който на някои пазари ще се предлага и под името - J7 и се явява, като пряк наследник на JAC B15. Характерно за моделите на марката, дизайнът е поверен отново на италианци и по-точно на бившия дизайнер от Alfa Romeo. Новост тук е, че в разработката на новият седан има участие и Volkswagen, която е в тесни отношение с китайската марка. Трябва да се подчертае обаче, че в този модел не присъстват каквито и да е немски технологии. 
Седанът е построен върху изцяло нова платформа с независимо окачване на предния и задния мост, а размерите на автомобила са както следва: дължина - 4.77, ширина - 1.82 и височина - 1.49 метра. Първоначално JAC-A5 ще се предлага само с бензиновия, 1.5 литров, турбо мотор с мощност 150к.с., куплиран с 6-степенна, механична трансмисия. По-скъпите версии ще бъдат оборудвани серийно с CVT. 
Интериора е в крак с модата и разполага с цифров, 7-инчов инструментален панел и мултимедия с гласов контрол и вертикално разположен 10.4-инчов тъчскийн. Серийно модела ще разполага с 6 въздушни възглавници, пълен ел. пакет, ел. седалки, климатроник и др. Срещу доплащане клиентите ще разполагат с богат избор от екстри, като дори и стъклен покрив. Продажбите на седана в Китай ще започнат от ноември месец, като производителя обещава атрактивни цени, тъй като главния таргет ще бъдат младите клиенти на марката. Все още не се съобщава за експорт на модела, но най-вероятно такъв ще се осъществява на отделни пазари в Южна Америка, Австралия и Русия още повече, че производството освен в Китай ще се осъществява и в Казахстан. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар