събота, 27 юни 2020 г.

Toyota Town Ace и Daihatsu Grand Max вече достъпни и в Япония

Произвежданият от 2008 година в Индонезия, товарен модел Toyota Town Ace и неговият технологичен близнак Daihatsu Grand Max, претърпяват модернизация, която трябва да поддържа интереса към тези модели. Честно казано промените не са фрапиращи, но става ясно, че в страната на изгряващото слънце ще бъде налична и версията с емблемите на Daihatsu, която до сега не се внасяше в Япония. Освен с емблемите на Toyota и Daihatsu, моделът ще се предлага и под името Mazda Bongo, като разлики в дизайна и механиката няма да има. 
За задвижване моделното семейство разчита на 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 97к.с., който сега е модернизиран и с намалено триене на въртящите се части, което допринася за 20%, по-нисък разход на гориво. Серийно модите се предлагат с 5-степенна, механична трансмисия, като за тях може да бъде поръчана и 4-степенна, автоматична скоростна кутия предаваща движението към задните или четирите колела. 
В интериора промените са оскъдни, но оборудването е станало по-богато, като вече на борда ще присъства и системата за предотвратяване на сблъсък, сензори за поддържане движението в пътното платно, задължителните за японския пазар автоматични светлини, две въздушни възглавници и ESP. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар