сряда, 12 февруари 2020 г.

MAN обнови моделните семейства TGX, TGS, TGL и TGM

Немската компания обновява изцяло своята флотилия от влекачи, които получават нови кабини и модерен дизайн. Флагманското моделно семейство MAN - TGX/TGS, се характеризира с многофункционален интериор и кабини, които ще се предлагат в седем разновидности с вътрешна височина до 2.07 метра.
Интериорът също прави добро впечатление, като работното място на водача е оборудвано с цифров информационен дисплей, електрическа ръчна спирачка, инфотайнмънт система и множество асистенти и системи подпомагащи шофирането и безопасността. Новост е възможността да бъдат активирани някои от функциите на машината дистанционно от вратата, което позволява наводача да стартира двигателя, да пуска аварийните светлини или да включи фаровете (чиито контролери също на вратата), без да влиза в кабината. 
От гледна точка на механиката, то там промените са по-малки. Моторната гама остава непроменена и включва познатите 6-цилиндрови агрегати с мощност от 330 и 640к.с. Трансмисиите са познатите механични с до 16 предавки и автоматичната, 12-степенна ТipMatic. Все ще не е потвърдено официално, но голяма вероятност има, за някои от версиите да се предлага и новата 14-степенна, автоматична скоростна кутия. Както до сега колесната формула за задвижване е 4х2 или 6х2.
Моделното семейство TGL/TGM, разполага с 4-цилиндрови агрегати с мощност от 160 до 320к.с., задвижващи влекача по схемите - 4х2, 4х4 и 6х4. Влекача предназначен за тежки терени и строителни обекти - TGS, разполага с двигатели,чиято мощност е между 330 и 510к.с., като ще се предлага във варианти с две, три и четири оси и съответно 8х4 и 8х6.






Няма коментари:

Публикуване на коментар