вторник, 18 юни 2019 г.

Renault Zoe 2020 предлага повече

Най-продаваният електрически модел в Европа - Renault Zoe, получава своя наследник, който ще има тежката задача в предвид задаващата се конкуренция, да удържи високите нива на продажби. Имайки предвид, че тази пазарна ниша тепърва набира скорост, това няма да е проблем за френският модел, който е станал значително по-солиден и комфортен. Реално, така нареченото ново поколение може да бъде възприето, като фейслифт версия на настоящият модел, но трябва да се отбележи, че са направени значителни подобрения. 
На първо място трябва да се споменем новата батерия с мощност - 52кВч, чиито размери са  намалени и осигурява безпроблемен пробег от 390км. Според информацията, батерията може да се зарежда на променлив и постоянен ток, като за 30мин., могат да бъдат добавени - 145км. пробег. Пълният цикъл на зареждане от домашната електрическа мрежа обаче отнема над 9 часа.
Електромоторът за задвижване също е нов. Сега той е с мощност от 132к.с. и ускорява модела до 100км/ч, от място за 10 секунди, като осигурява максимална скорост от 140км/ч. Новото Zoe ще се предлага и със старата версия на мотора, чиято мощност е 108к.с. И двата варианта получават функцията "B mode", която улеснява шофирането и превръща педала на газта в реостат. За това се изисква време за привикване, но е крайно удобно, тъй като реално функцията на педала за газта се свежда почти до нула. Не на последно място трябва да се отбележи, че спирачната система също е нова с автоматична ръчна спирачка и дискове на задния мост. Батерията налична за модела е с капацитет от 52 кВтч. и оситурява автономия от 395 км.
Голямо внимание е обърнато на интериора, който сега е значително по-комфортен и богато оборудван. Пред водача място намира TFT - инструментален панел с размер от 10-инча, а ифотайнмънт системата се предлага с 7 или 9.3-инчов дисплей. Собствениците ще могат да управляват някои от функциите, чрез своите смартфони. На борда ще бъдат налице редица системи за безопасност и асистенти за шофиране като: адаптивен автопилот, система за поддържане движението в пътната лента, система за предотвратяване на сблъсък, датчик за разпознаване на пътните знаци, сензор за обекти в сляпата зона на водача и т.н. 
Продажбите на новото-старо Renault Zoe, започват от тази есен, като цените ще започват от 23 200 евро, което е с около 1200 евро повече. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар