четвъртък, 7 февруари 2019 г.

Седмото поколение на Subaru Legacy с премиера в Чикаго

В Чикаго, японците представиха новото поколение на Subaru Legacy, чиито продажби в САЩ, трябва да започнат от тази есен. От пръв поглед не може да оприличим този модел като нов, макар че всъщност автомобила е изцяло нов и изграден върху нова платформа по-устойчива на усукване и по-безопасна от тази в настоящият модел. 
Седмото поколение на Legacy е и най-технологичното и луксозното в историята на модела. Добро впечатление прави интериора изграден от висококачествени материали в стил наподобяващт този в концептуалният Subaru Ascent. На централната конзола място намира 11.6-инчов разположен вертикално дисплей на инфотайнмънт системата с гласови команди, чрез който се управляват и функциите на климатичната, двузнова инсталация. Мултимедията от своя страна пък предлага и WiFi свързаност за 4 устройства едновременно. На лице са и множество системи за активна и пасивна безопасност, като на разположение ще бъде и системата за следене на умората на водача, която ще има и функцията да подържа движението на автомобила в средата на лентата за движение. Базовата версия обаче ще се предлага с два отделни, 7-инчжвш диспля съответно за мултимедията и климатика.
Под капака също има съществени промени. Разбира се марката не изневерява на боксеровите агрегати, но там вече място ще намира само новият, 4-цилиндровият мотор в атмосферна и турбо версия с мощност съответно от 184 и 264к.с. Серийно те ще се предлагат с CVT трансмисия предаваща движението към четирите колела. Стоп/старт системата ще се предлага серийно за модела. Според производителя ускорението от 0 до 100км/ч. е в рамките на 8.4 и 6.1 секунди в зависимост от модификацията, а разхода на гориво ще варира между 6.7 и 9.8л/100км. Цени все още не се споменават. Комби версията, както и модификацията Outback, най-вероятно ще бъдат показани в края на тази или началото на следващата година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар