сряда, 28 ноември 2018 г.

Това е новото Porsche 911 (992)

Една от най-чаканата премиера на автосалона в Лос Анджелис, който отваря врати след броени дни е тази на осмото  поколение Porsche 911(992). Безспорно това е един от най-култовите спортни автомобили, който в продължение на 55 години не изневерява на своята философия. Боксерен мотор разположен в задната част и характерния дизайн на екстериора продължават да бъдат запазена марка на модела. Разликите в дизайна в сравнение с настоящото поколение не са големи, но най-добре новият модел може да бъде разпознат погледната отзад. 
В интериора обаче всичко е ново, като линиите са с препратки към моделите от 70-те и 80-те години. Пред водача централно място намира аналогов оборотомер обграден от два LCD еграна, а на централната конзола място намира 10.9-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. 
За задвижване Porsche 911(992), разчита на подобрена версия на познатият, 3.0 литров, би-турбо, боксеров агрегат, чиято мощност обаче е нараснала на 385к.с. при базовата версия. При При Carrera 4S, мощността е 444к.с. Серийно всички версии ще се предлагат с 7-степенна, механична трансмисия, но срещу доплащане ще се предлага и изцяло нова, 8-степенна, PDK трансмисия. Версията със задвижване на четирите колела ще продължава да присъства в портфолиото на модела. Наред с познатите системи от предходният модел, новото поколение ще притежава и иновативна система за разпознаване на количеството вода под гумите, която ще подготвя настройките на стабилизиращата и спирачната системи на автомобила. 
Според информацията предоставена от производителят, ускорението на Carrera S и Carrera 4S, от 0 до 100км/ч възлиза на 3.7 и 3.6 секунди, а максималната скорост е съответно 306 и 308км/ч. Подобрените динамични характеристики, както и всичко изброено до тук обаче се е отразило значително и ценовата листа. Базовата версия на Carrera S в Германия ще се предлага от 120 125 евро, което с близо 8 000 повече от тази на настоящото купе. В по-късен етап очакваме откритите и турбо версиите, които по традиция ще бъдат последвани от тарга и множество GT версии. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар