четвъртък, 26 юли 2018 г.

Това е второто поколение на Audi Q3

Дойде време, за новото поколение на компактния, премиум, SUV - Audi Q3. Изцяло новият модел е поставен едно стъпало по-нагоре във всяко едно отношение. Визията е по-агресивна, размерите са нараснали, както и нивото на безопасност, а за да бъде завършена общата картина, оборудването е на изключително високо ниво. 
Дизайнът е в новия стил на марката и успява да прикрие увеличените размери на модела. Дължината е нараснала с близо 10см, а ширината  с 1.8см. Височината обаче е леко намалена с незабележимите 5мм. Собствениците на новият модел ще се радват на повече пространство в интериора, тъй като междуосието е увеличено с 7.6см. Това се е отразило благоприятно и на багажното пространство, което е вече цели 674 литра или със 135 повече от това в предходния модел. 
Под капака място ще намират два бензинови и един дизелов агрегат. Бензиновите версии ще разчитат на 1.5 и 2.0 литровите, 4-цилиндрови мотори във версии на мощност от 148, 187 и 226к.с., а 2.0 литровият, TDI ще бъде наличен във версията със 150к.с., като в по-късен етап ще бъде налична и версия с мощност 190к.с. Първоначално всички модификации ще се предлагат с 7-степенната, S-tronic трансмисия задвижващи предните колела, а системата за задвижване на четирите колела ще се предлага срещу доплащане. Механичната трансмисия ще бъде налична от началото на следващата година. 
Както казахме по-горе, оборудването е изключително богато, а качеството на материалите не отстъпва от това в по-горните модели на марката. Впечатление прави виртуалния кокпит пред водача с 12.3-инчов дисплей, мултимедийната система с 10-инчов дисплей и множество USB портове. Безжичното зареждане на смартфони, мобилната точка за достъп и системите за свързаност с мобилни устройства също присъстват в базовото оборудване, като и адаптивният круиз контрол, системата за предотвратяване на сблъсък, асистент за поддържане движението в пътното платно, както и система за предупреждение за обекти в сляпата зона на водача. Всичко това води и до резонно увеличение на базовата цена, която се очаква да бъде около 33 000 евро. Производството ще се осъществява вече в Унгария, а продажбите трябва да започнат от ноември месец. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар