понеделник, 18 юни 2018 г.

Второто поколение на Audi A1, само с пет врати и бензинови агрегати

Дойде време за подмяна на успешното Audi A1. Второто поколение на модела има по-солидно излъчване и е построен върху платформата на последното поколение Volkswagen Polo. Това означава, че размерите са нараснали, както от вътре, така и от вън. Налична ще бъде версия само с пет врати. 
За сега все още не е потвърдено официално, но най-вероятно моторната гама на модела ще разполага само с бензинови, 3 и 4-цилиндрови, турбо агрегати с работен обем от 1.0 до 2.0 литра и мощност варираща между 115 и 250к.с. Серийно моделите ще се предлагат с 6-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане ще бъде налична и 7-степенната, S-tronic, както и задвижването на четирите колела, което ще бъде налично за пръв път в това моделно семейство. 
Интериора е изцяло в стила на новите модели на марката, като цифровият инструментален панел пред водача ще се предлага срещу доплащане. Мултимедийната система също е опция, но само за базовата версия. Ясно е, че повечето системи за активна и пасивна безопасност, както и най-новите асистенти за подпомагане на шофирането ще бъдат налични за модела. Производството ще се осъществява в Испания, а продажбите трябва да започнат в края на тази година. Цени не се споменават.
+++++++++++++++++++++++++++++++
След обявената официална информация за модела стана ясно, че моторната гама ще се от 3-цилиндровия, 1.0 литров, турбо мотор с мощност 95 и 116к.с., 1.5 литровият TSI с мощност 150к.с и 2.0 литровия също с принудително пълнене на цилиндрите, чиято мощност е 200к.с., като през следващата година ще бъде предложена и версия с мощност 250к.с.  Предлаганите трансмисии са 6-степененната, механична или DSG, съответно с 6 или 7 предавки.
Инструменталният цифров панел пред водача с 10.2-инчов дисплей ще се предлага серийно, като мултимедийните системи ще разполагат с 8.8 или 10.1-инчови тъч скрийн в зависимост от модела.
Размерите са както следва: дължина -  4.03, ширина - 1.74 и височина - 1.40 метра. Багажното пространство възлиза на 335 литра, което е с 65 литра повече от това в настоящият модел. Цените в Германия ще започват от около 17 000 евро.





Няма коментари:

Публикуване на коментар