сряда, 25 април 2018 г.

Mercedes A-class Sedan само за Китай

В Китай, немците ще представят седан версията на Mercedes A-class, който ще бъде наличен само за местният пазар. Първоначално моделът ще бъде наличен само с удължено междуосие от 2789мм, като общата дължина възлиза на 4609мм, което е само с 77мм, по-малко от тази на Mercedes C-class. Стандартния модел трябва да бъде наличен по-късно, тази година. 
Под капака на Mercedes A-class Sedan, място ще намират три агрегата. Това са бензиновият 1.3 литров, 4-цилиндров, турбо мотор разработен съвместно с Renault, който ще се предлага във версии на мощност от 133 и 163к.с. и по-големият, 2.0 литров мотор с мощност 190к.с. Серийно всички ще бъдат куплирани с 7-степенна, двудискова трансмисия предаваща движението към предните колела. 
Интериора е идентичен с този на хеч версията, като и тук ще присъства новата интелигента мултимедийна система с гласови команди наречена MBUX. Всички системи и асистенти за шофиране познати от хеч версията ще бъдат налични и за този модел. 
Производството на Mercedes A-class Sedan ще се осъществява в Китай, като цени за сега не се споменават. Конкуренцията е ясна. Това са: BMW 1-series Sedan и седан версията на Audi A3

Няма коментари:

Публикуване на коментар