сряда, 7 март 2018 г.

GFG Sibylla EV Concept с иновативна предна стоп светлина

Честно казано, не смятахме да обръщаме внимание на концепцията представена от дизайнерското студио на Giogiaro, но тя прави впечатление с интересно нововъведение, което до сега не сме виждали в нито една концепция. Това е предната спирачна светлина, която сигнализира на пешеходците, че водачът е предприел спиране. Това дава на пешеходците увереност и сигурност при пресичане на пътното платно. Разбира се тази функция не се изисква от сегашното законодателство, но би била полезна. 
Задвижването на GFC Sibylla EV Concept е поверено на четири електромотора, чиято обща мощност възлиза на 536к.с. Според производителя ускорението на 5 метровият седан до 100км/ч, от място става за 4.5 секунди, а максималната скорост е ограничена на 200км/ч. посочената автономия е 450км. 
Интериорът естествено е футуристичен, а достъпът до купето е без аналог до момента. Това се дължи на факта, че всъщност вместо покрив моделът разполага със стъклен купол, чиято предна част се плъзга напред, а за достъп до втория ред седалки, останала част от купола се отваря в стил "лястовиче крило". Явно обаче страничните прозорци са неотваряеми, което не е много практично в ежедневието. Но да не забравяме, че все пак става въпрос за концепция на Giogiaro, която едва ли някога ще бъде внедрен в серийно производство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар