събота, 27 май 2017 г.

Rolls-Royce Sweptail с цена от 13 млн. долара

По време на провеждащото се в момента изложение, крой езерото Комо в Италия, Rolls Royce представя изключителен екземпляр произведен в една единствена бройка по поръчка на анонимен клиент. Дизайна на модела е вдъхновен от моделите на марката през 20-те и 30-те години от миналия век, като в развитието на двуместното купе е взел и участие лично бъдещият собственик. Главен акцент са радиаторната решетка направена от едно парче полиран алуминии, панорамният покрив, за който се твърди, че е най-големият монтиран в автомобил и разбира се уникалната задна част на купето. 
Интериорът също е променен основно в яхтен стил, като преобладават висококачествени кожи и тъмно син абанос. Излишно е да се съобщава, че производството се е осъществило изцяло на рака, като не назовани източници съобщават, че анонимният поръчител се е разделил с 13 млн. долара за това бижу.
Моделът е базиран на Rolls Royce Phantom Coupe, като за задвижване използва познатият - 6.75 литров, V12-цилиндров би-турбо мотор с мощност 453 к.с.. Той е куплиран с 6-степенна, автоматична трансмисия задвижваща задните колела и развива максимална скорост от 241 км/ч. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар