сряда, 19 април 2017 г.

Opel / Vauxall Grandland X на пазара от 2018г.

Немската компания никога не е имала такова количество кросоувър модели в своята гама. След представянето на Opel / Vauxhall Crossland X, сега идва ред на Opel Grandland X, който ще бъде представен официално пред публика по време на автосалона във Франкфурт. За сега не се споменават подробности относно този модел, но няма да се изненадаме, ако той е тясно свързан с Peugeot 3008. С размери от 4.48м. - дължина, 1.84м -ширина и височина - 1.68 метра, моделът се позиционира най-отгоре в гамата на кросоувърите предлагани от Opel и се доближава максимално до френският модел. 
Задвижващите агрегати не се споменават, но при всички положения те ще са с принудително пълнене на цилиндрите, а 1.5 литровият, бензинов агрегат с мощност 163к.с., ще бъде наличен и за този модел. Дизеловият, 1.6 литров мотор също ще заема своето място под капака. 
Съобщава се, че вътрешното пространство ще предлага място за пет човека, а багажният обем възлиза на 514 литра. Прави впечатление, че качеството на материалите е на високо ниво, а серийното оборудване ще бъде относително богато. Още от базовите нива на обзавеждане ще присъстват мултимедийната система, климатичната инсталация, пълният ел. пакет и др. ще се предлагат и редица системи и асистенти за шофиране, включително и такива за предотвратяване на сблъсък, аларма за сънливост на водача, 360 градусова камера и паркинг асистент. Продажбите на Grandland X ще започнат от началото на 2018 година, като цени за сега не се споменават. При пазарен успех на модела марката е предвидила и версия със седем места. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар