понеделник, 3 април 2017 г.

GAC Zotye SR9 вече наличен на пазара в Китай

Преди около една година в Китай, бе представен клонинг на Porsche Macan, под името Zotye SR9. Въпреки подадените възражения в съда от страна на немската компания, китайският модел вече е в продажба въпреки, че все още не е обявен официално в сайта на компанията. Реално битката е загубена, тъй като този модел всъщност не е пълно копие на оригинала, тъй като размерите макар и с малко се разминават. Това не е първият път, когато марката представя копия на популярни модели и до сега няма загубени дела, тъй като производството е  предназначено за вътрешният пазар, а моделите не се предлагат официално извън рамките на китайската република. 
Под капака на Zotye SR9, място намира 2.0 литров, турбо бензинов агрегат с мощност 184к.с., доставян от Mitsubishi, куплиран с 5-степенна, механична или 6-степенна, двудискова трансмисия предаваща движението към предните колела. В по-късен етап се очаква и версия с 1.5 литров мотор и мощност 150к.с. 
Интериора също е копие на този в Macan, но все пак съществуват известни разлики. Трябва да се отбележи обаче, че китайците са вложили качествени материали, а качеството на изработка също е високо. цените в Китай на Zotye SR9 започват от около 15 000 долара, което е с цели четири пъти по-малко от цената на базовия Porsche Macan.


Няма коментари:

Публикуване на коментар