понеделник, 18 юли 2016 г.

BMW 1-series Sedan само за Китай!

Все още е рано да се каже дали се радваме или не, но днес стана ясно, че седан версията на BMW 1-Series, чиято първа официална снимка е пред нас ще се предлага само на китайския пазар или поне през първите две години от неговото производство. това е продиктувано от факта, че моделът ще се произвежда в Китай, а останалите мощности на концерна все още не са готови да поемат производството и на този модел. 

Все още не се съобщава много относно техническите параметри, но ние знаем, че 1-ва серия седан ще използва UKL1 платформата на Mini с предни задвижващи колела. Най-вероятно като опция ще се предлага и трансмисия 4х4. Под капака място ще намират 3 и 4-цилиндрови, бензинови, турбо агрегати куплирани с механична или автоматична трансмисия. Дизелови версии все още не е ясно дали ще има, тъй като те не са особено популярни в Китай. Още официални снимки, както и официалната информация за модела ще бъдат добавени на по-късен етап. За сега поне Mercedes CLA и великолепното Audi A3 Sedan остават без конкуренция от страна на баварците. Остава да видим, до кога.....
+++++++++++++++++++++++++++++++
Под предния капак новият модел ще разполага с 3-цилиндровия, 1.5 литров, бензинов агрегат с мощност 136к.с., последван от 4-цилиндровият, 2.0 литров мотор във версии на мощност от 192 и 231к.с. серийно те ще са куплирани с 6-степенна, механична трансмисия, но срещу доплащане ще се предлага и 8-степенна, автоматична такава. Стоп/Старт системата заедно с регенериращата спирачна система ще се предлагат серийно за модела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар