вторник, 7 юни 2016 г.

Toyota Previa/Estima с обстоен фейслифт и по-богато оборудване

Вместо изцяло нов модел, произвежданата от 2006 година Toyota Previa/Estima получава обстоен фейслифт, който трябва да задържи интереса на клиентите поне в следващите 3-4 години. За целта освен външните промени, които са видими от пръв поглед MPV моделът получава значително промени в окачването и кормилната система. 
Що се отнася до агрегатите, то под предния капак място ще продължават да намират 2.4 и 3.5 литровите, бензинови агрегати с мощност 170 и 280к.с. куплирани серийно с CVT трансмисия предаваща движението към задните колела. Хибридната версия продължава да разчита на 2.4 литровият агрегат съчетан с електромотор чиято обща мощност е 190к.с. Задвижването тук обаче е поверено на четирите колела, които се задвижват от електромотора. 
В интериора също се наблюдават промени. Централната конзола е изцяло нова и приютява инфотейнмънт системата с 4.2 или 7-инчов дисплей. Моделът ще продължава да се предлага във версии с 7 или 8 места, а оборудването е станало по-богато. Серийно вече ще намират място асистентите за поддържане движението в пътната лентата, адаптивен автопилот и система за предотвратяване на сблъсък разпознаваща пешеходци и предмети. Автоматичното превключване на къси и дълги светлини също е включено в серийното оборудване. Новата цветова гама също ще откроява обновеният модел, а боята е с функция за самовъзстановяване от малки драскотини.  Всичко това обаче си има и своята цена. Базовата версия вече ще стартира от 3.2 милиона йени (около 30 000 евро), което е увеличение с близо 10% спрямо цената на настоящият модел. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар