петък, 24 юни 2016 г.

Това е Mercedes AMG GT R

Това са първите официални снимки на хардкор версията на Mercedes AMG-GT. това е откровено пистов автомобил, но с разрешение за шофиране и по цивилните пътища. Според неофициална информация Mercedes AMG GT R ще разполага с мощност 575к.с. изцедени от 4.0 литровия, V8-цилиндров, би-турбо агрегат. Благодарение на широко използваните въглеродни материали общото тегло ще бъде с около 65кг. по-ниско от това на досегашните версии. 
Освен по-голямата мощност версията GT R разполага с нов аеродинамичен пакет, изцяло нова спирачна система и нови настройки на окачването и кормилната уредба. Радиаторната решетка също е нова с препратки към спортните модели от 50-те години. Повече детайли, както и официалните динамични показатели се очакват да бъдат налични в до броени часове.
+++++++++++++++++++++++++++++++
Официално: 4.0 литров, би-турбо, V8-цилиндров агрегат с мощност 577к.с. и 690Nm, куплиран с 7-степенна трансмисия с двоен съединител. Ускорение от 0 до 100км/ч - 3.5 секунди, максимална скорост - 318км/ч, общо тегло - 1554кг. Изненада е активното задно окачване, което при скорост над 100км/ч насочва задните колела в посока на завоя  с до 8 градуса. Според изпълнителният директор на AMG, с този модел марката е достигнала нови висоти при шофирането. За това допринася и новата тракшън система, която е с девет настройки. Това, което още каза Tobias Moers е, че техният продукт предлага най-доброто от пистовите състезания съчетано с ежедневната употреба. Продажбите на модела в Европейският съюз ще започнат от 21 ноември. В Англия по-късно.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар