четвъртък, 2 април 2015 г.

Lexus RX 2016 представен в Ню-Йорк

От днес Четвъртото поколение на Lexus RX е факт! късно снощи се в Ню-Йорк, японците представиха новото поколение на своя SUV модел, който се радва на добра популярност в САЩ. Това е и най-продаваният модел на марката и естествено, че компромиси не са правени. дизайна е в стила на по-малкия  Lexus NX, но като че ли линиите са по-сдържани, но въпреки това изглежда по-спортно спрямо своя предшественик. Въпреки нарасналите размери, моделът не разполага с трети ред седалки, но за сметка на това предлага завидно вътрешно пространство. 
По отношение на агрегатите то под предния капак място намират познатият, 3.5 литров, V6-цилиндров мотор чиято мощност обаче е увеличена на 300к.с., комбиниран вече с 8-степенната трансмисия. Хибридната версия също е с увеличена на 305к.с. мощност, но е оборудвана с CVT-трансмисия. В Европа моделът се очаква и с 2.0 литров, турбо бензинов мотор.
Голяма крачка е направено по отношение на комфорта. Според информацията новият RX, разполага с напълно преработено окачване снабдено с адаптивни амортисьори. Също така моделът е снабден и с нови технологии и системи за безопасност, които ще се предлагат серийно. Както и до сега, Lexus RX ще се предлага със задвижване само на предните колела. Срещу доплащане ще се предлага и 4х4 задвижване. Продажбите на модела в САЩ ще започнат от края на годината, като цени за сега не се съобщават. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар