събота, 31 август 2013 г.

Безсмъртният Suzuki Carry

През 1961 година, марката предлага субкомпактен, търговски автомобил предназначен за малкия и среден бизнес в Япония. Той влиза в размерите на така наречените "Kei" модели и се радва на огромна популярност и до днес. Във вида, в който го познаваме моделът се появява през 1966 година. През годините той се е предлага почти в цял свят включително и тук под марките на: Chevrolet, Ford, Holden, Mazda, Mitsubishi, Maruti, Vauxhall и Daewoo.  

От този месец в Япония започват продажбите на новото 11-то поколение, което ще се предлага отново в товарна, пътническа и техническа версии. Той предлага по-голямо пространство в пътническата кабина благодарение на факта, че предния прозорец е изместен по-напред. От това обаче не е пострадала маневреността. радиусът на завой е едва 3.6 метра. 

За задвижване Carry ще разчита на 0.6 литров, бензинов агрегат с променливи фази на пълнене на цилиндрите и мощност 50к.с., куплиран с 5-степенна, механична трансмисия. Срещу доплащане клиентите ще могат да поръчат 3-степенен автоматик, както и задвижване на четирите колела. 

ABS, EBD и предната и странична въздушната възглавница за водача са стандарт. По желание Carry може да се оборудва с: климатик, ел. пакет, озвучителна система с Вluetooth и USB и др. До края на годината ще започне производството и в други държави, като в някои региони моделът ще се предлага и с 1.3 литровия, бензинов мотор. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар