неделя, 25 февруари 2024 г.

Официална премиера на YangWang U9 в Китай

 Малко повече от година след като видяхме предпроизводствената версия на китайският електрически суперкар Yangwang U9, сега марката собственост на BYD, представя и серийната версия на модела, чиито продажби в Китай стартират от следващият месец с цени от около 236 000 долара. Първите бройки обаче няма да пристигнат до своите собственици, поне до края на лятото. Видимо дизайна на серийният модел е без промяна, ако изключим някои нови аеродинамични решения в предната част и разбира се наличието на огромният заден спойлер в стил бързи и яростни, който осигурява притискаща сила от 280 кг.. Според официалната информация размерите на U9 са както следва: дължина - 4.96 м., ширина - 2.03 м. и височина - 1.25 метра. 

Електрическият модел е основан върху е4 платформата на марката и разполага със собствено разработеното интелигентно активно окачване DiSus X, чиито електрически амортисьори с вградени електромотори с мощност 36 kW, се движат със скорост от 50 см. в секунда. Като цяло е4 платформата на BYD, разполага с 800-волтова архитектура, като в случая за захранване на четирите електромотора с обща мощност от 1287 к.с. се разчита на литиево-желязна тягова батерия с капацитет 80 кВтч. Моделът има възможност за двупосочно зареждане, което отнема до 10 минути, ако батерията се пълни от 30 до 80%, чрез бързо зарядна станция. Производителят обещава автономия на книга от 465 км., но не трябва да забравяме, че все пак общото тегло на U9 възлиза на 2475 кг., които се ускорят до 100 км/ч. от място за 2.4 секунди и да достигнат скорост от 309 км/ч. 

За първи път имаме и добър поглед над интериора, който предлага кокпит усещане с две индивидуални зони за водача и спътника до него, като всеки разполага пред себе си с 10.2-инчови дисплей. На централната конзола е позициониран вертикално ориентиран 12.3-инчов дисплей за инфотейнмънт системата с 5G свързаност, от която се управляват и повечето от функциите в автомобила. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар