четвъртък, 3 август 2023 г.

Обновяването на Toyota Land Cruiser 70 гарантира поне още 10 години живот на култовият 4х4



Успоредно с премиерата на новата Toyota Land Cruiser / Prado, японската марка представя фейслифт версия на произвежданата вече 40 години  Toyota Land Cruiser 70. Последното обновяване на модела, бе преди почти 10 години, а сега той получава нов живот благодарение на обстойната модернизация. 

Външно моделът получава нова визия с кръгли LED светлини, нова радиаторна решетка, нов дизайн на предната броня и изпъкнали мигачи с препратки към първото поколение на модела. Погледнат отзад обновеният офроудър се различава лесно с декоративните капаци на мястото на задните светлини в купето, чиято функция в момента се изпълнява изцяло от светлинните блокове интегрирани в бронята. 

Както до сега Land Cruiser 70 ще се предлага с 3 и 5 врати, както и във версия пикап с единична или двойна кабина и съответно 2 и 4 врати. Интериорът също има с какво да се похвали. Пред водача е инсталиран нов комбиниран инструментален панел и нов мултифункционален волан. Налична за модела ще бъде и опционална мултимедийна система с 6.7-инчов дисплей. За първи път в Land Cruiser 70 ще бъдат налични неща като: асистент за поддържане движението в пътната лента, система за разпознаване на пътните знаци, камера за заден ход, автоматично превключване на дългите светлини,  и система за предотвратяване на сблъсък.

Под капака също има значителни промени. Там вече място намира изцяло нов 2.8 литров, турбо дизелов мотор с мощност 204 к.с., куплиран с 6-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. Най-късно до края на следващата година, производителят обещава и версия с 48-волтова лека хибридна система, което гарантира поне още 10 годишен живот на култовият модел. Не е забравен и V8-цилиндровият, турбо дизелов мотор който най-вероятно ще се предлага още няколко години. Неговият работен обем е 4.5 литра, а мощността му възлиза на 204 к.с. за него е предвидена 5-степенна, механична трансмисия с постоянно задвижване на четирите колела и междинен диференциал. Нищо не се споменава за бензиновата версия с V6-цилиндров мотор, но най-вероятно тя ще отпадне от гамата на модела и в най-добрият случай ще бъде заменена от хибридна модификация с 2.4 литров, 4-цилиндров бензинов мотор. Това обаче не е потвърдено официално от производителят. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар