четвъртък, 16 февруари 2023 г.

Фейслифт версията на Buick Encore GX с 300$ по-евтин от настоящият модел

 В Америка, бе представена фейслифт версията на компактният SUV - Buick Encore GX. Видимо моделът получава изцяло нова предна част в новия стил на марката с двуредови светлини, което е довело до пълната промяна на предна част. Погледнат от страни моделът се отличава с новите 18 или 19-цолови джанти, а в задната част се забелязва новият светлинен подпис на LED светлените и разбира се, новите емблеми. 

Драматични са промените и в интериора, който е изцяло нов. Там ни посреща виртуален кокпит с два сдвоени дисплея съответно с големина от 8-инча за инструменталният панел и 11-инча за инфотайнмънт системата. За първи път за модела ще бъде налична и луксозната версия Avenir, което ще направи най-малкият SUV в гамата на марката още по-привлекателен. На борда серийно място намира пакета от асистенти подпомагащи шофирането Buick Driver Confidence, а срещу доплащане ще се предлагат адаптивен автопилот, асистент за поддържане движението в пътната лента, сензор за обекти в сляпата зона на водача и LCD огледало за задно виждане. 

Тъй като моделът е тясно свързан с Chevrolet Trailblazer, то не е изненада факта, че под капака място ще намират 3-цилиндровият, турбо бензинов мотор с работен обем от 1.2 литра и мощност 137 к.с., както и 4-цилиндровият - 1.3 литров агрегат с мощност 155 к.с. Задвижването се осъществява от предните колела, чрез CVT трансмисия, като за по-мощната версия е налично и задвижване на четирите колела заедно с 9-степенна, автоматична трансмисия. Най-интересен е факта, че обновената версия ще струва с 300 долара, по-малко от настоящият модел поради наличието на 3-цилиндровият мотор, който до сега не се предлагаше за модела. Въпрос на време е да видим и обновената електрическа версия на модела която се предлага под името Buick Velite 7


Няма коментари:

Публикуване на коментар