понеделник, 15 август 2022 г.

Mahindra представя 5 концептуални модела в Лондон

По време на премиерата на Mahindra Scorpio-N стана ясно, че марката се готви да представи три концептуални модела, които ще визуализират електрифицираното бъдеще на марката, чиято основа ще бъде новата - BEP платформа на марката наречена INGLO, споделяща задвижването, батериите и електрическата система от - MEB платформата на VW. 

Днес обаче, индийците изненадват не с три, а с цели пет концепции, което говори за набрано самочувствие имайки предвид реализираните продажби на новата Mahindra Scorpio-N, които за няколко месеца надхвърлиха бройката от 100 000. Концепциите представени днес в Лондон, визуализират и новият дизайнерски език на марката, като SUV  са обозначени под номерацията - BE.05, BE.07 и BE.09, а XUV моделите съответно - Е8 и E9. 

Според информацията, новата  - скейтборд платформа на марката ще бъде съвместима с батерии с капацитет до 90 кВтч. и възможност за бързо зареждане от 175 kW, което ще позволи заряд на батерията до 80% в рамките на 30 минути. За задвижване бъдещите модели ще разчитат на един или два електромотора, чиято мощност ще достига 335 к.с. 

Други характеристики на BEP платформата са полуактивното окачване, изцяло електрическата спирачна система, полуавтономното шофиране от ниво 2+, както и високото ниво на безопасност. 

Първите серийно модели, които марката ще предложи на пазара построени върху новата платформа се очакват да станат реалност не по-рано от 2024 година, като марката очаква да реализира над 1 млн. продажби в световен мащаб. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар