вторник, 16 август 2022 г.

Първи снимки на GAC Trumpchi M8/Е9

 Два месеца след като видяхме GAC Space Concept за който се смяташе, че загатва линиите на новото поколение GAC - Trumpchi GN8, сега пред нас са първите изображения именно на наследника на луксозният MPV модел, който ще носи обозначението - М8 или Е9 в зависимост от региона в който се предлага. Видно, серийният модел няма нищо общо с концепцията, а дизайна е по-скоро еволюция на този в настоящият модел. Линиите са станали по-отсечени, а главен акцент е огромната, хромирана радиаторна решетка.

Официалната премиера на Trumpchi M8 се очаква да се състой в края на годината и разбираемо няма подробна информация относно задвижването. Източници близки до марката споменават, че моделът ще се предлага като хибрид и Plug-in хибридна технология от Toyota, оборудван с 2.0 литров, турбо бензинов мотор. 

Интериорът ще предлага място за 6 или 7 човека, а пред водача място ще намира цифров инструментален панел и инфотайнмънт система с 14.6-инчов екран, чрез който ще се управляват и функциите на тризоновата климатичната инсталация. Цветният - HUD дисплей също не е забравен, но той ще се предлага срещу доплащане.  Повече подробности, както и официалните снимки на GAC Trumpchi M8 ще бъдат добавени към този пост, веднага след официалната премиера.


++++++++++++++++++++++++++++++++

Според официалната информация, Trumpchi M8 ще се предлага с 2.0 литров, TGDI агрегат с мощност 252 к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия от Aisin. Plug-in хибридната версия - Е9, работи със същият агрегат, чиято мощност е намалена на 190 к.с., съчетан с електромотор с мощност 181 к.с., съчетани с електромеханична - CVT трансмисия от Toyota. Общата мощност на системата е 381 к.с., а благодариние на батерията с капацитет от 25.6 кМнч., моделъ може да измине до 106 км. в изцяло електрически режим.

Интериора предлага табло с 12.3-инчов, цифров инструментален панел пред водача и 14.6-инчова мултимедийна система с интегриран контрол на климатичната инсталация. Луксозната версия - Master, предлага място за 7 човека с индивидуални кресла на първите два реда, чиито седалки разполагат с масажна, вентилираща функция и стойка за отдих на краката, чиито функции се контролират чрез вградени LCD дисплей в подлакътниците. Наличен е и прибиращ се екран на тавана, който замества познатите индивидуални монитори за возещите се на втория ред седалки. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар