вторник, 5 юли 2022 г.

GAC Space Concept с дизайн вдъхновен от древните китайски мислители

 Китайския концерн GAC, представя MPV - концептуален модел под името Space, която дава насоки за развитието на този клас автомобили, които напоследък се радват на голяма популярност в страната. Най-вероятно, някои от световните автомобилостроители осъзнават грешката, че пренебрегнаха с лека ръка този сегмент и убиха доказали се модели от своето портфолио, които по една или друга причина бяха "изядени", от SUV моделите. Така или иначе в Китай, популярността на вановете се увеличава и няма да се изненадаме да видим отново подобни автомобили с емблемите на марките от VAG и Stellantis. 

Що се отнася до GAC Space Concept, то той представлява стъпка напред в иновациите и развитието на концерна създавайки перфектна симбиоза между човека и природата. Поне така производителят описва своят продукт. Видно е, че концепцията е далеч от серийно производство но нищо чудно част от дизайна да бъде пренесен в наследника на Trumpchi GN8, който би трябвало да види бял свят до две години. Според описанието, дизайна е вдъхновен от древните китайски мислители, които стоейки до планински поток разсъждавали над живота и творили песни и басни. Какво общо има това с MPV модел не е ясно, но иновативният аеродинамичен дизайн и футуристичният интериор правят впечатление. 

Подробна техническа информация относно задвижването не се разкрива, тъй като най-вероятно този модел е просто бездушен експонат, но се съобщава за водородна система с 1.5 литров бензинов мотор, чиито разход възлиза на 0.84гр./км. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар