четвъртък, 21 юли 2022 г.

Първи официални снимки на новата Honda Civic Type R

 Най-чаканият модел от феновете на марката направи своята премиера късно снощи, но за съжаление производителят не разпространи подробните спецификации на новата Civic Type R. По отношение на мощността се знае, че това ще бъде най-мощната Honda в историята на марката, което ще рече, че под капака трябва да очакваме минимум 330 к.с., доставяни от 2.0 литровият, 4-цилиндров, турбо бензинов мотор. Трансмисията е 6-степенна, механична с маслен охладител, скъсен ход на скоростният лост и електронен съединител.  Задвижващи са само предните колела, като за сега не се споменава за двудискова скоростна кутия, но производителят твърди, че с направенит промени времето за превключване на предавките е намалено с 18%. Повече подробности относно динамичните и техническите параметри очакваме да станат налични съвсем скоро. 

Що се отнася до дизайна, то новото Type-R е значително по-консервативен от предшествениците макар и да е запазил някой отличителни елементи, като внушителният заден спойлер и изпускателната система с три накрайника. Най-горещата модификация ще бъде налична само като хеч версия на новата Honda Civic, което допринася за по-лека и твърда каросерия. 

Интериора предлага спортна обстановка с цифров инструментален панел пред водача с променяща се графика и 10.2 инчов тъчскрийн екран за инфотайнмънт системата. Седалките са спортни и предлагат изключителна странична опора. Впечатление прави коженият волан, който е останал с традиционна кръгла форма, а завършващият щрих е табелката със серийният номер на автомобила, която е позиционирана на видно място на таблото пред пасажера. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар