четвъртък, 11 март 2021 г.

Hyundai Staria идва от бъдещето за да бъде лидер в настоящето

 Корейската марка отива доста далеч с представянето на своя нов MPV модел наречен Staria. Както можем да видим от официалните тийзър снимки разпространени от компанията, дизайна на Hyundai Staria е откровено футуристичен и без аналог с нищо предлагано до момента на пазара. Официалната премиера на модела ще се сътой след няколко месеца и както се досещате все още не разполагаме с каквато и да е официална информация относно механиката и технологиите с които Staria ще разполага. 


Ясно е, че това, което виждаме днес пред нас всъщност е наследник на познатият ни Hyundai H-1/ Grand Starex. Нивото на комфорт е значително увеличено, което се вижда и от снимките на интериора. Макар и да не се вижда на снимката, пред водача най-вероятно ще бъде позициониран малък цифров инструментален панел по подобие на Hyundai Custo, но главната информация, както и управлението на всички системи ще се осъществява чрез плаващия 10.5-инчов тъчскрийн дисплей. Командният модел за трансмисията е с електрически контролери и идва директно от Обновеният Hyundai Santa Fe


Какво ще е задвижването на новият MPV модел остава само да гадаем, но нищо чудно той да е и първият модел на марката построен върху новата E-GMP платформа предназначена само за модели с нулеви емисии. Надяваме се до няколко седмици да станат ясни още подробности. 


++++++++++++++++++++++++++++++++++++


За задвижване футуристичният, корейски ван ще разчита на 3.5 литров, V6-цилиндров, бензинов мотор с мощност 272к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща задните или четирите колела в зависимост от модификацията. На някои пазари моделът ще бъде наличен и с 2.2 литров, турбо дизел с мощност 201к.с.


Интериора предлага място за 7, 9 или 11 човека с цифров инструментален панел пред водача и 10.2-инчов екран на централната конзола за инфотайнмънт системата. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар