понеделник, 15 април 2019 г.

Volkswagen Teramont X представен в Китай

На автосалона в Шанхай, VW представя така наречената купе версия на Volkswagen Teramont, която ще се предлага под името Teramount X. Логично визията на модела е леко променена притежава по-динамично излъчване от това на седемместната версия. Платформата и междуосието са същите, но дължината е намалена с 13см., а височината с 5см. Интериора също е идентичен, но при версията X, оборудването ще бъде по-богато, а серийно моделът ще се предлага с тризонов климатроник. 
В Китай, Volkswagen Teramount X ще бъде наличен с познатите 2.0 и 2.5 литрови, TSI агрегати с мощност от 186, 220 и 300к.с., купирани серийно с 8-степенната, автоматична трансмисия задвижващи четирите колела. Най-вероятно по време на изложението в Ню-Йорк ще видим и купе версията на Volkswagen Atlas, която пък може да намери място и в портфолиото на марката за Европа. 
Успоредно с Teramount X, на фирменият щанд в Шанхай, присъства и концепцията Roomzz, която има за цел да покаже възможностите на новата MEB платформа, която ще стане основа на бъдещото ID семейство с нулеви емисии на марката. Задвижващия тракт е идентичен с този на Volkswagen ID Vision Concept, като е посочена автономия от 450км. Новост е вградената система за бързо зареждане, която в рамките на 30 минути ще позволява зареждането на 80%, от капацитета на батериите. 
Интерес представлява интериора, който ни представя съвсем нова конфигурацияна на контролите, които са разположени изцяло върху дигитализираният волан. Смяната на предавките, и превключвателите на сигналните светлини са позиционирани на волана, а останалите системи ще се управляват чрез стъкленият, цифров кокпит, насочен към водача. Производителят съобщава още и за изцяло нови материали, както и структура на седалките обгръщащи комфортно тялото. Концепцията е снабдена и със система за автономно шофиране от 4-то ниво, а когато тя функционира седалките ще се изместват с 25 градуса навътре за по-приятна атмосфера при пътуване. Когато пък вратите са отворени за по-лесен достъп и излаз от купето те ще се завъртат към външната страна. 







Няма коментари:

Публикуване на коментар