вторник, 12 март 2019 г.

Концепцията Nissan IMQ представя новия дизайнерски език на марката

На автосалона в Женева, Nissan представя своята визия за бъдещите си кросоувър модели с концепцията IMQ. Производителят съобщава, че този модел съчетава наследството на марката с бъдещите с бъдещите технологии, които ще намерят място в моделите на Nissan. 
Като цяло може да се каже, че 3D технологията доминира в производството на отделните детайли по интериора и екстериора на концепцията. Интериора е футуристичен, но впечатление прави новото поколение интерфейс с 3D и I2V технологии, който слива реалният с виртуалният свят, според думите на създателите. Налице е дори и виртуален 3D анимиран пасажер, който дава информация за трафика и пътната обстановка. Тази технология на дали ще влезне скоро в серийно производство, но явно Nissan работи усилено по новия интерфейс. 
Що се отнася за задвижването, то Nissan IMQ Concept разчита на ново поколение e-Power съчетана с двигател с вътрешно горене служещ за дозареждане на батерията и два електромотора с обща мощност от 335к.с. Подробности не се съобщават, но става ясно, че и четирите колела са водещи. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар