четвъртък, 13 септември 2018 г.

DS3 Crossback с причудлив дизайн и изцяло електрическа версия

След прекратяването на производството на DS4 и DS4 Crossback, марката предлага изцяло новият DS3 Crossback, който ще трябва да попълни дупката в моделната гама. Той е базиран върху CMP платформата на PSA, като се характеризира с причудлив дизайн, явно дело на дете от пред училищна възраст. 
Градският кросоувър ще се предлага само с предно предаване и ще бъде наличен с бензиновият, 1.2 литров мотор във версии на мощност от 100, 130 и 155к.с., както и с новия, 1.5 литров дизел, който пък ще се предлага във версии със 100 и 130к.с. по-мощтните версии ще могат да бъдат куплирани с 8-степенна, автоматична трансмисия.
Това ще бъде и първият изцяло електрически модел на концерна, който ще разполага с 50 кВтч, а електромотора позициониран на предния мост в случая ще доставя мощност от 114к.с.  Според наличната информация, автономията на тази версия ще бъде около 450км, но все още официална информация за модела, като цяло липсва, а самият той ще бъде наличен на пазара не по-рано от края на 2019 година.. 
Интериора за щастие не е толкова противоречив и предлага авангарден дизайн и високо качество на материалите. На лице разбира се ще бъдат редица системи подпомагащи шофирането и мултимедийна система с 7 или 10.3-инчови дисплеи. Продажбите на DS3 Crossback ще започнат веднага след официалната премиера на модела, която ще се състои следващия месец по време на автосалона в Париж, като очакваната стартова цена е около 19 000 евро. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар