понеделник, 14 май 2018 г.

Това е Rolls Royce Cullinan

В края на миналата седмица, английската марка представи първият SUV в своята история, който би трябвало да повиши продажбите в общ план с над 150%. Неговото име е Cullinan, кръстен на най-големия диамант в света и споделя една и съща платформа с флагмана Rolls Royce Phantom VIII. Окачването разбира се е преработено основно, но остава въздушно-адаптивно с електронно управление, като фирмата твърди, че пасажерите трудно ще направят разлика, когато автомобилът се движи по асфалтиран или черен път. Луксът е на преден план, като в интериора всичко е изработено ювелирно от висококачествени материали. Моделът ще се предлага във версия с 4 или 5 места, като при всички случай пасажерите на втория ред седалки разполагат с огромно пространство за краката, а салона като цяло е отделен със стъклена преграда от багажното отделение. Не случайно марката определя този SUV, като най-луксозният в сегмента. Очакваме да видим все пак, какво ще представи конкуренцията в лицето на Mercedes-Maybach
Относно дизайна на Rolls Royce Cullinan, няма какво да се каже. Той е без изненади, скучен и напълно в стила на марката, но въпреки това прави модела открояващ се. Характерните срещуположно отварящи се врати и разбира се радиаторната решетка са елементите, които правят модела разпознаваем от далече. 
За задвижване моделът разчита на V12-цилиндорв, би-турбо мотор с мощност от 571к.с. достатъчни за да постигне тежащият 2660кг. колос, скорост от 250км/ч, която е електронно ограничена. Ускорението не се споменава, но според производителя средния разход на гориво е 15л/100км. Това надали обаче има значение за бъдещите собственици, които ще трябва да се разделят с минимум 325 000 долара за да притежават един от тези. Няма коментари:

Публикуване на коментар