вторник, 7 март 2017 г.

Volkswagen Arteon е новото четириврато купе на марката

Чест прави на марката, че въпреки огромните загуби, които понесе след скандала "Дизелгейт", тя продължава да представя нови и нови модели. Последният такъв, бе представен в Женева. Това е наследникът на Volkswagen Passat CC, който носи името Arteon. Построено върху MQB платформата на марката, четиривратото купе ще бъде разположено над Passat, като премиум модел и ще предлага място за пет човека и багажник с обем от 563 литра. Дизайна е впечатляващ и повтаря почти без промяна този, който видяхме във Volkswagen Sport Coupe Concept GTE, а вратите без рамки са запазени.
Първоначално новият модел ще се предлага с два бензинови и един дизелов агрегат в три версии на мощност. Бензиновите модификации ще разчитат на 1.5 литровият, TSI мотор с мощност 148к.с. и на 2.0 литровия, TSI във версии на мощност от 187 и 276к.с. Дизеловият - 2.0 литров, TDI ще се предлага във вариант от: 150, 190 и 240к.с. Серийно дизеловите версии ще се предлагат с механична, 6-степенна трансмисия, докато за другите модификации 7-степенната, DSG трансмисия ще се предлага серийно. Задвижването на четирите колела също ще се предлага по желание, но само за по-мощните версии. В по-късна фаза се очаква и хибридна версия на модела, както и модификация Shooting Brake. 
Както казахме по-горе, Volkswagen Arteon е премиум модел и както подобава на такъв, то серийното оборудване е изключително богато. В зависимост от различните пакети няма да липсва почти нищо, включително и редица системи за подпомагане на шофирането. Това няма как да е по друг начин, тъй като моделът ще бъде изправен директно срещу BMW 4 Gran Coupe и Новото Audi A5 Sportback. Продажбите се очакват да стартират от лятото на тази година, като цената на базовата версия ще започва от около 35 000 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар