понеделник, 9 януари 2017 г.

Новото поколение на Lexus LS е факт

Това е Новият Lexus LS
Японският флагман, бе представен официално в Детройт и привлича посетителите на автоизложението със своя дизайн и купеобразен силует. Дизайна е характерният за марката и отличава японският модел от множеството. Моделът е важен за Lexus, тъй като той ще се предлага в цял свят и ще демонстрира нивото на технологичният прогрес в японското автомобилостроене. Платформата върху която се уповава е съвсем нова и е разширена и удължена версия на тази в Lexus LC 500. Благодарение на нея и широкото приложение на алуминият, новото поколение на модела е с 90кг. по-леко от своя предшественик. С дължина от - 5.23м., височина - 1.45 и ширина -1.9 метра, Lexus LS предлага задоволителен простор още повече, че междуосието възлиза на 3.12 метра. 
Компромиси в механиката няма. Активни стабилизиращи щанги, адаптивни амортисьори и всевъзможни електронни помощници за окачването, спирачната и кормилната уредба са налични в този модел. За задвижване новата лимузина разчита на нов V6-цилиндров, би-турбо мотор разработен съвместно с развойният център на марката във F1. Неговата мощност е 415к.с., достатъчни да ускорят автомобила до 100км/ч от място за 4.5 секунди. Трансмисията е 10-степенна, автоматична и предава движението към задните колела. 
За комфорта не е необходимо да се обяснява, че всичко е на висота.Не може да пропуснем функцията за повдигане на автомобила по време на качване и слизане, тъй като същият е и най-ниския сред своите конкуренти, а тази функция улеснява достъпа до автомобила. Тук премиера прави и новата система предотвратяваща удар на пешеходец, която е и в състояние да заобиколи застрашеният обект. Няма коментари:

Публикуване на коментар