понеделник, 14 септември 2015 г.

Това е новият Volkswagen Tiguan

Осем година след премиерата на Volkswagen Tiguan, марката представя неговият достоен наследник. Второто поколение на модела дебютира във Франкфурт и можем да кажем, че е значително по-зряло, по-стилно и определено по-динамично спрямо своя предшественик. Моделът е построен върху MQB платформата на марката и е нараснал в ширина и дължина. Мястото за пасажерите и багажа е увеличено, а общото тегло намалено с 50кг. спрямо предшественика си. Моделът предлага място за 5 човека и 520л. багажно пространство, а според информацията през 2016 година ще бъде представена и удължена версия с място за 7 човека. 
Под предния капак място ще намират бензиновите: 1.4 TSI - 125к.с., 1.8 TSI - 150, 180к.с., 2.09 TSI - 220к.с. Дизеловите версии ще разчитат на 2.0 литровият, TDI мотор във версия на мощност от: 115, 150, 190 и 240к.с. Серийно те ще са куплирани с механична трансмисия и задвижване на предните колела. Срещу доплащане ще се предлагат както DSG трансмисиите, така. и задвижването 4Motion от ново поколение, както и възможност за пакет с повишен клиренс. 
Инженерите са обърнали специално внимание на активната и пасивната безопасност, която предлага модела. Серийно той разполага със система за повдигане на предния капак при случай на удар с пешеходец, както и такава, която предотвратява сблъсък в градски условия. асистента за движение в пътната лента също се предлага серийно. Седем въздушни възглавници включително и такава за коленете ще се грижат за безопасността на пасажерите. Оборудването и качеството на материалите като цяло е по-високо от това в предходния модел. Впечатление прави новата инфотейнмънт система с 12.3-инчов дисплей, както и head-up дисплеят пред водача, който се предлага за пръв път в SUV модел на марката. Климатичната система предлагана в модела е три-зонова и осигурява оптимална температура в купето за всички места. Срещу доплащане ще се предлагат всевъзможни глезотии, както и автоматично изместване на шофьорската седалка в крайна задна и ниска позиция за по-лесно влизане или излизане от автомобила. 
В по-късен етап ще бъде налична и Plug-in хибридна версия, която ще бъде представена като концепция на фирменият щанд във Франкфурт. За сега не се споменава ., кога ще започнат продажбите на второто поколение Tiguan, нито неговите цени. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар