сряда, 18 февруари 2015 г.

Lotus Evora 400 се настанява в клуб "300"

С лансирането на LOTUS EVORA, компанията се надяваше да привлече още клиенти към нейните продукти, но това се оказа по-трудно от колкото си мислеха. Evora трябваше да бъде и първият от трите модела, построени върху изцяло новата платформа на марката.  След време, бе показана по-мощната версия наречена Evora S, но и тя не можа да покрие очакванията. Сега пред нас е изцяло обновената Evora 400. 
Според информацията повече от 50%, от детайлите в модела са нови или променени. Наред с външните промени, такива има и по шасито, двигателя, окачването, кормилната и спирачната системи. Двигателят продължава да е доставян от Toyota, но до тук. Компанията напълно преработва агрегата, като подменя валовете, клапаните и буталата. Добавя се и механичен компресор, който в случая е и изцяло нов с помощта на което мощността се вдига до задоволителните 400к.с. Така олекотената с 24кг. Evora 400, достига максимална скорост от 300км/ч, а времето за постигане на 100км/ч от място е 4.1 секунди. Това означава, че в момента именно това е най-бързият модел предлаган от компанията. Всички версии са оборудвани с 6-степенна, механична трансмисия и нов - торсен диференциал с ограничено приплъзване, като за пръв път клиентите ще могат да оборудват модела и с автоматична трансмисия, която вече се предлага за Lotus Exige
В интериора също се наблюдават значителни промени, като същевременно същият е станал и по-луксозен. С цена от около 95 000 евро, това ще бъде най-евтиният автомобил с място за четирима, чиято максимална скорост е 300км/ч. Продажбите на Evora 400, започват през август месец. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар