събота, 29 ноември 2014 г.

Landwind X7 на пазара в Китай от 2015г.

От март месец, 2015 година в Китай започват продажбите на скандалния Landwind X7. Както се забелязва този кросоувър е пълно копие на версията с пет врати на Range Rover Evoque, но по една или друга причина марката не може да предяви претенции към китайския производител, който пък по една случайност е собственост на Ford. Според някои, Landwind X7 е дори и по-добрия автомобил. Имайки предвид цената, която е около четири пъти по-ниска от тази на оригинала това може и да е така. 
Механиката идва директно от Landwind X5, а агрегата е доставян от Mitsubishi. Той е с работен обем от 2.0 литра с принудително пълнене и мощност 180к.с. Серийно е куплиран с 6-степенна, механична трансмисия, но срещу доплащане ще се предлага и 8-степенен автоматик. При всички положения задвижващи са само предните колела. За сега не се предвижда задвижване 4х4 или версия с 7 места. 
Оборудването е богато, като за китайски автомобил. Качеството на материалите изглежда на ниво, но дали е така времето ще покаже. На централната конзола място намира огромен тъчскрийн дисплей, чрез който се управлява инфотаймънт системата на автомобила. Тя работи под Android и  с нейна помощ можете да гледате телевизия, да сърфирате в Интернет или дори да пускате SMS. 
Като цяло може да се каже, че Landwind X7 е добро копие на оригинала, но клонирането не се гледа с добро око. В Китай обаче публиката е въодушевена и не толкова взискателна. Все пак цена от едва 19 000 долара за подобен автомобил е доста атрактивна, било то и в Китай. За сега нищо не се споменава дали марката предвижда експорт.  



Няма коментари:

Публикуване на коментар