понеделник, 10 ноември 2014 г.

Нова Honda Legend от 2015г.

Когато видяхме Концепцията RLX на Acura , предположихме, че Honda от своя страна ще възроди модела Legend, който ще бъде базиран именно върху Aсura RLXДнес става ясно, че сме били прави с изключение на това, че дизайна ще се отличава коренно от модела на Acura. Петото поколение на Honda Legend ще се отличава от RLX единствено по емблемите и лекият редизайн на броните.
Механиката също е позната. Под предния капак място намира 3.5 литровия, V6-цилиндров агрегат съчетан с хибридна технология и обща мощност от 382к.с. Задвижването се осъществява чрез четирите колела, а трансмисията е 7-степенна, автоматична. Според информацията близо 2 тонната лимузина предлага среден разход от 5.5л/100км. 
Що се отнася до интериора, то там всичко е на високо ниво. За да има разлики с този на Acura, инженерите на Honda са премахнали изцяло скоростния лост, като на негово място е позициониран селектор с бутони. Много е вероятно това решение да намери място и в RLX, след фейслифта. Продажбите на новият Legend в Япония ще започнат от януари месец 2015 година, като цени все още не са обявени.




Няма коментари:

Публикуване на коментар