четвъртък, 13 ноември 2014 г.

Ford показа второто поколение на SUV модела Everest

От официалните снимки, които са пред нас разбираме, че новото поколение на  Ford Everest  е идентично с концепцията, която марката представи миналата година. Разликите в дизайна се свеждат единствено до изключителни дребни детайли. Що се отнася до механиката, то новият SUV на марката е базиран върху шасито на пикапа Ford Ranger
и разполага със същото окачване и трансмисия, но офроуд възможностите са подобрени благодарение на новата система Terrain. 
Под предния капак място намира 2.2 и 3.2 литровиите Duratorg агрегати с мощност 125, 150 и 200к.с. новост е 2.0 литровия EcoBoost с мощност 203к.с. серийно всички агрегати ще се предлагат куплирани с 6-степенна, механична трансмисия, но за по-мощните версии ще бъде налична и автоматична такава. Ford Everest ще се произвежда в Тайланд и ще се предлага на пазарите в Малазия, Китай, Нова Зеландия, Австралия и Африка. Много е вероятно при интерес моделът да стъпи и на пазара в Русия. За сега не се споменават цени, но при вксички случаи Everest ще бъде с около 2500 долара по-скъп от Ranger. Това подсказва и класният интериор, който предлага място за 7 човека. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар