четвъртък, 17 април 2014 г.

Dodge обновява Charger и Challenger

 В Ню Йорк, домакините от Chrysler ще покажат обновените версии на Dodge Charger и Challenger. Направените външни промени в Charger доближават модела до визията на Dodge Dart, която явно в скоро време ще обхване почти всички модели на марката. Реално погледнато, почти няма детайл по каросерията, който да не е преработен. Промени има и в интериора. Всички контролери и уреди са с нов дизайн, а на централната конзола място намира нов 8.4 инчов дисплей. Пред водача място е намерил 7-инчов - TFT, който информира водача за моментното състояние на автомобила. За съжаление все още не можем да кажем дали ще има промени и в механиката. 
Другият, не по-малко важен модел за марката е купето Challenger. Тук промените в екстериора не са толкова забележими, но въпреки това новата версия се отличава коренно от настоящия модел. Нови предни и задни светлини с LED технология, както и броните издават, че пред Вас стои обновения модел. Тези промени бяха наложителни, тъй като това е последният от "светата троица" (Ford Mustang и Chevrolet Camaro), който чакаше да бъде освежен. Дизайнерите са подходили внимателно и са наблегнали повече на агресивното излъчване, което не е случайно. Въпреки, че за момента не разполагаме с информация за агрегатите, то със сигурност, те няма да са по-маломощни от тези в настоящия модел, което означава, че мощността на купето ще достига 477к.с. Собствениците на обновеният Challenger ще се радват и на изцяло нов интериор, който е значително по-спортен и обърнат към водача. Налице са същите инфоразвлекателни системи с 7 и 8.4 инчовите дисплей от седана.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Двигателите, които ще намират място под предния капак на Challenger са: 3.6 литровия, V6 - Pentastar с мощност 305к.с. 5.7 литровия - V8, с мощност 375к.с. и разбира се 6.4 литровия HEMI чиято мощност е вече 485к.с. Базовите версии се предлагат серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия, докато V8 цилиндровите модификации ще разполагат 6-степенна, механична трансмисия. За тях автоматиката ще бъде достъпна срещу доплащане. Според производителя, Challenger R/T оборудван с автоматична трансмисия ускорява до 100км/ч, от място за под 4 секунди, а максималната скорост е 293км/ч.
Dodge Charger ще разполага с 3.6 и 5.7 литровите агрегати. Стандартно всички агрегати са куплирани с новата 8-степенна трансмисия. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар