неделя, 13 януари 2013 г.

Corvette C7 в Детройт

 За съжаление Corvette вече никога няма да бъде същия. Часове преди премиерата на Corvette C7, ние можем да видим как ще изглежда най-чаканият, американски модел за тази година. Дизайнерите са били подвластни на модните тенденции и вместо те да диктуват модата са обезличили американската икона с елементи наблюдавани в други европейски модели. Фаровете навяват мисли за италиански модел, а  накрайниците на изпускателната система са прибрани в средата - мода или какво? Дизайнът е груп и агресивен, но бяга от елегантността на своите предшественици. Макар все още да не знаем окончателни подробности за механиката, то можем да бъдем сигурни, че цената вече няма да бъде конкурентна и ще се доближава и дори надминава тази на своите конкуренти. Със сигурност знаем, че под предния капак ще намира място Нов V8 - 6.2 литров агрегат за чиято мощност все още можем само да гадаем.  До часове трябва да станат достъпни официалните снимки на модела придружени с официалната информация за него, които ще бъдат добавени към поста.
 ++++++++++++++++++++++++++++++++++

За направата на шасито и купето са използвани предимно алуминии, магнезии както и въглеводородни  сплави, което както казахме по-горе ще се отрази на цената, която все още не се съобщава. Освен на цената обаче,  наличието на тези сплави, както и позиционираната в задната част скоростната кутия е допринесло и за отличното разпределение на масите, което е 50/50 спрямо преден и заден мост, а общото тегло на модела е с 45кг. по-малко от това на предходния модел. Двигателят е с работен обем от 6.2 литра и мощност 450к.с. Той е куплиран с 6-степенна, автоматична трансмисия или 7-степенна, механична с така наречен "изкуствен интелект", който предогажда намеренията на водача на коя предавка ще превключи и подготвя работата на двигателя за това.  Като опции ще се предлагат и неща, като:  ел. диференциал с ограничено приплъзване, система за мазане със сух картер, подобрена спирачна система и аеропакет. Ускорението от 0 до 100км/ч, посочено от производителя е 3.9 секунди, а максималната скорост се очаква да бъде малко над 300км/ч.
Що се отнася до интерирора, то от фирмата гарантират, че качеството на материалите е  подобрено значително. Серийно всички версии ще се предлагат със свалящ се  покрив, което поставя под въпрос наличието на открита версия. При всички положения обаче  в последствие ще бъдат предложени по-мощни версии. Продажбите на C7 ще започнат през есента на тази година, като цени все още не се съобщават.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар