вторник, 4 септември 2012 г.

Официални снимки на Volkswagen Golf 7


Това са официалните снимки на може би най-чаканият модел тази година, а именно VW Golf 7. Трябва да признаем, че новото поколение изглежда по-добре от очакваното. Дизайнът излъчва динамика и същевременно елегантност. Не може да се прескочи и факта, че по отношение на интериора е направен значителен скок. Знаем и, че технологично моделът е изцяло нов и е базиран върху новата MQB платформа. Както се досещате информацията е оскъдна и няма оповестени официални данни за модела, но се надяваме те да станат достъпни още до края на тази седмица. По отношение на агрегатите не се очакват изненади. Най-вероятно те ще бъдат аналогични с тези в Seat Leon. Възможно е компанията да ни изненада с някоя хибридна версия, но това за сега е само предположение. Официалната информация относно техническата част ще бъде добавена допълнително. 





 +++++++++++++++++++++++++

Новото поколение е с 5.9см., по дълго междуосие, а общата дължина е нараснала с 5.6см. Така общата дължина възлиза на 4225мм. Ширината и височината са както следва: 1799мм и 1452мм. Габаритите на модела са добре подбрани и напълно се вписват в съвременния компактен клас. Както се досещате вътрешното пространство е увеличено, а багажното пространство е нараснало с 30л. Коефициентът на челно въздушно съпротивление възлиза на Сх-0.27, което е изключително добър показател за този клас. Според информацията макар и увеличените размери, новото поколение е с 100кг. по-леко от предходното, като благодарение на използваните оптични кабели, само от ел. инсталацията са спестени 12кг. Продажбите на модела ще започнат с наличните бензинови 1.2 и 1.4 литрови турбо агрегати с мощност от 85 до 140к.с., както и с дизеловите 1.6 и 2.0 литрови агрегати чиято мощност е съответно: 104 и 148к.с. Всички версии ще се предлагат серийно с 6-степенни механични трансмисии, но срещу доплащане за някои от тях ще бъде налична и 7-степенната DSG трансмисия с двоен съединител. Най-икономичната версия ще бъде  Golf BlueMotion, чиито среден разход посочен от производителя и постигнат на стенд е 3.2л/100км. в по-късен етап ще бъде наличен и 1.0 литров TSI агрегат чиято мощност ще бъде около 100к.с. 
В по-късен етап фирмата ще предложи и версията с 3 врати. Плановете са моделното семейство на Golf да бъде увеличено с MPV модел, комби и кабриолет. Спортните версии, както и тези със задвижване на 4-те колела също ще продължават да присъстват в портфолиото на модела.


Няма коментари:

Публикуване на коментар