сряда, 8 август 2012 г.

Новото поколение на Honda Accord представено в САЩ

Това са първите официални снимки на новото поколение на американската версия на Honda Accord. В началото на годината видяхме Honda Accord Coupe Concept, който ни подсказа бъдещите линии на модела. Именно поради тази причина снимките които са пред нас не ни изненадват с нищо. Дизайна е по-скоро еволюция на този от предходното поколение и е с подобрена аеродинамика.
Под предния капак обаче, новият модел ще разполага с редица новости. На първо място трябва да споменеме хибридното задвижване, което е новост за моделното семейство. Той ще разполага с 2.0 литров бензинов агрегат куплиран с безстепенна, ел. трансмисия, която играе ролята и на електромотор. Общата мощност на тази версия е 161к.с., а разстоянието, което може да бъде изминато само на електрически режим възлиза на 24км. при максимална скорост от 100км/ч. Батерията на модела ще се зарежда, както по време на движение, така и от електрическата мрежа, което ще отнема максимум 1.5 часа.
 Другите две версии, които ще се предлагат в САЩ са снабдени с бензиновите 2.4 и 3.5 литрови агрегати чиято мощност е съответно 181 и 275к.с., които ще бъдат куплирани с нови 6-степенни, механични и автоматични трансмисии. Версията с 2.4 литровия агрегат ще може да се поръча и с безстепенна, CVT трансмисия. Цени за сега не се съобщават, но според информацията продажбите в САЩ ще стартират още тази есен. За сега все още не е ясно, кога ще бъде представена и европейската версия, но ние все пак се надяваме нейните линии да са по-близки до тези на Honda Concept C



Няма коментари:

Публикуване на коментар