петък, 8 юни 2012 г.

Плановете на Chrysler - Jeep до 2015г.

Лично президентът на FIAT-Chrysler Серджио Маркионе е разкрил пред журналисти бъдещите планове на американското подразделение на фирмата до края на 2014 година. Макар и да следим някои от тях сме длъжни да обобщим, какво да очакваме от марката.
Първата стъпка ще бъде премахването на модела Chrysler Town&Country, който е базиран на Chrysler Grand Voyager / Dodge Grand Caravan. Предлаганият от 1989 година ван просто ще изчезне от портфолиото на марката, като ще бъде заменен от нов кросоувър модел. За сега не се споменава нищо относно бъдещето на Grand Voyager и Grand Caravan, но при успех на новия кросоувър нищо чудно и те да бъдат свалени от поточната линия.
 Близките като характеристики Jeep Patriot и Compas ще бъдат заменени от един нов модел базиран върху Alfa Romeo CXover , който трябва да бъде представен пред публика най-късно до края на годината, а продажбите да започнат в края на 2013 година. Предлаганият в САЩ - Dodge Avenger, също ще бъде спрян от производство, като ще бъде заменен от новото поколение на Chrysler 200, който пък ще се предлага пак във версиите седан и кабриолет.
През 2015 година Dodge Durangо ще бъде заменен от  Jeep Grand Wagoneer, но за сега не се съобщава дали ще бъде използвано само ново име или ще бъде представен изцяло нов модел. Всички останали налични модели на марката ще останат в портфолиото на фирмата, като дори ще бъде представен нов компактен модел, който ще носи името Crysler 100 и ще споделя платформата на Alfa Romeo - Giulietta ( Alfa Romeo Giulietta става донор за новия компактен модел на Crysler / Dodge).

Няма коментари:

Публикуване на коментар