петък, 4 май 2012 г.

Започнаха откритите тестове на Mini Paceman!

Доказателството, че MINI Paceman Concept  ще стане реалност е пред нас! На концептуалният модел му бяха необходими около три години докато бъде пуснат в серийно производство. За това знаехме още в началото на годината, когато бяха оповестени Плановете на Mini до края на 2016г. 
Както се предполагаше, производствената версия на модела няма да се отличава визуално от концепцията показана педи две години. Технологично Paceman ще бъде основан върху платформата на  Mini Countryman, но настройките на окачването ще бъдат значително по-спортно ориентирани. За сега няма никаква официална информация относно агрегатите, но най-вероятно, първоначално моделът ще се предлага с тубо-бензиновите агрегати на марката доставяни от BMW-Peugeot с мощност 181 и 211к.с. Моделът ще бъде презентиран като Sports Activity Coupe, а официалната му премиера пред публика се очаква да бъде още на автосалона в Париж макар, че е по-вероятно това да се случи на автомобилнто изложение в Женева, през 2013 година.

Производството ще се осъществява в заводите на Magna Steyr, като ще се предлага във версии със задвижване 2WD и 4WD. Цени за сега не се споменават, но имайки предвид, че прекият му конкурент ще бъде Range Rover Evoque, то трябва да очакваме базова цена от около 30-35 000 евро, което автоматично означава, че именно това ще бъде най-скъпият модел в гамата на марката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар